Home » Pinchitos Caliente

Pinchitos Caliente

Tags:
pinchitos-caliente---amigos-del-corazon_9959_0Tot voor kort was dit alleen de benaming voor de lange pittige heet gekruide vleesstokjes of een heet hapje dat je bij de zigeuners in Spanje koopt. Reeds jaren is dit ook de naam voor een nieuwe formatie die met hun aanstekelijke, gezellige Texmex en temperamentvolle Spaanse muziek in hun korte bestaan al menig tentje op de kop heeft gezet.
Toen Gerardo (de Spaanse zanger/gitarist) in zijn jonge jaren door familie en vrienden aangespoord werd om zelf eens iets te gaan doen met zijn muzikale talenten en ideeën, trok hij de stoute schoenen aan en begon aan het oprichten van een band.
Op zijn zoektocht naar een temperamentvol Spaans repertoire passeerden ook verschillende texmex cd’s zijn gehoor en al gauw werd hem duidelijk dat de combinatie van deze muziekstijlen voor een heerlijke ambiance zorgen. Hij zoekt muzikanten om zich heen en  Pinchitos Caliente is geboren !
Eind 2002  maakt het gezelschap een demo in de repetitieruimte en komt alles in een stroomversnelling. De demo komt bij Limbo-music (Jos Laumen) terecht.
Jos ,die natuurlijk bergen demo Cd’s aangereikt krijgt, laat de demo cd in eerste instantie op de grote hoop liggen. Op aandringen van de geluidstechnicus van het geluidsverhuurbedrijf waar de band mee samenwerkt besluit Jos toch om eens te gaan luisteren. Hij gelooft zijn oren niet en meent dat er met de opnames geknoeid zou zijn. Na een gesprek met Gerardo wordt besloten om de studio in de duiken.

In Maart 2003 presenteert het gezelschap zichzelf en  hun eerste Album: “Pinchitos Caliente” aan het publiek. Na c.a. 5 maanden zijn er al ruim 4500 exemplaren over de toonbank gegaan.Het is het meest verkochte album van Limburg.

Door veel vraag van het winkelend publiek naar meer werk van Pinchitos Caliente besluiten de heren in September  2003 om wederom de studio in te duiken. Op 1 November 2003 presenteert de band haar tweede album aan het publiek:”Ajajai”. Op zich al uniek dat een band binnen zes maanden twee albums uitbrengt. Ook het tweede album boekt goede verkoopcijfers. De concertagenda loopt vol…….

Pinchitos CalienteMedio 2005 verschijnt het derde album “Crossing Borders” , waarin Pinchitos Caliente, zoals de naam van het album al doet vermoeden, zich muzikaal op een volgend niveau begeeft. Wederom zorgt dit album voor zeer tevredenstellende verkoopresultaten. Zonder schroom mag gezegd worden dat de albums op dit moment de best verkochte zijn in de regio.
 In 2006 begint Gerardo met zijn vriendin Miranda eigen teksten en muziek te schrijven waarvan inmiddels 5 nummers op de laatste cd Para La Vida zijn verschenen.                      

Het is inmiddels voorjaar 2007 als de band hun 4e album “Para la Vida” presenteert. Ook nu weer een grote stap in de ontwikkeling van Pinchitos: Voor het eerst worden op dit album een aantal zelf geschreven nummers uitgebracht! Frequente uitzendingen op diverse regionale radio- en televisiestations dragen ook een steentje bij aan het groeiende succes van deze band. In het buitenland wordt ook al flink aan de weg getimmerd d.m.v. optredens en radio-uitzendingen in o.a. Groot Brittannië, Duitsland, Zwitserland, België en Frankrijk.
In de opvolgende succesvolle jaren passeren diverse muzikanten de revue bij Pinchitos Caliente en in 2009 is het tijd om een sabbatical (pauze)in te lassen.
In 2011 wordt het vuur wederom aangewakkerd door de vele aanvragen van het publiek en besluiten Gerardo en Miranda een nieuwe formatie op te richten.  De rust heeft het koppel goed gedaan en heeft geleid tot nieuwe inspiratie en inzichten. Zo is een van de voorwaarde geweest in de selectie van nieuwe muzikanten dat plezier het hoofddoel moest zijn en hier zijn ze uitstekend in geslaagd.
Nieuwe formatie Pinchitos CalienteDe bezetting :
Gerardo Romero Butron – Leadzang , Acoustic Guitar
Maria Romero Butron – Vocals , Percussion
Eric Vanderlinde – Accordeon
Danny Pfeifer – Bass Guitar , Backing Vocals
Eric Terwingen – Leadguitar, Mandoline, Backing Vocals
Manuel Ypey – Drums and Percussion

 

Pinchitos Caliente staat bekend als een Texmex formatie. De muziek keuze is echter veel breder geworden en omvat diverse muziekstijlen waaronder Texmex, Country ,Latin ,Blues,  americana etc  Plezier en passie zijn de nieuwe ingrediënten en garanderen een heerlijke zuidelijke ambiance waarbij de feestkriebels aangewakkerd worden.

Niet alleen de supergezellige muziek zorgt voor een uitbundige vrolijke stemming maar ook het enthousiasme waarmee de bandleden hun nootjes ten gehore brengen. De vonk tussen publiek en band slaat dan ook snel over.  Een optreden met Pinchitos Caliente is een groot feest waarin alle ingrediënten voorkomen die een avond gegarandeerd laten slagen.