Home » Ramblin Boots

Ramblin Boots

Ramblin’ Boots brengt country tot het juiste niveau. Het niveau wat country muziek verdient. Met prachtige meerstemmigheid, te gekke pedal steel partijen en vingervlugge fiddle-licks komt de country muziek echt tot leven. Veelzijdigheid staat voorop, zowel in muziek als in samenstelling, zodat op ieder country-evenement de juiste setlist gebruikt wordt voor muzikale ondersteuning.

Ramblin Boots

Ramblin’ Boots bestaat op het moment van schrijven uit zes muzikanten en zijn in september 2017 opgericht. Rogier en Robert-Jan spelen gitaar en zingen, Rene speelt pedal steel, Geert drumt, Martine speelt viool en Julia speelt bas en zingt. Met zijn zessen spelen ze redelijk veel in het zuiden van Nederland maar hoofdzakelijk in Duitsland, Denemarken en Zweden waar country ongekend populair is. Alle leden houden zielsveel van countrymuziek en dat weten ze ook over te brengen naar het publiek.

Rogier 

Rogier is een gedreven gitarist met een prachtig stemgeluid. Een te gekke sound voor country en laat dat nou net zijn favoriete muziekstijl zijn. Alle typische country-gitaar-instrumenten heeft hij al bespeeld. Dobro, banjo, mandoline, pedal steel.. Maar zijn grootste passie blijft de gitaar.

Door ervaringen met andere country bands weet hij precies wat hij wil en kan en verzamelt hij altijd de juiste mensen om zich heen. Met o.a. Brad Paisley als grote inspiratiebron vliegen de chicken pickin’ licks van zijn gitaar. Aan ambities en inzet geen tekort en die combinatie zorgt ervoor dat hij gedreven blijft sprinten naar zijn ultieme dromen.

 

Robert Jan

Opgegroeid met gitaarsnaren draait het leven van Robert Jan al 38 jaar om muziek. Eenmaal een gitaar in handen gehad te hebben heeft hij nooit meer los gelaten.

Na 15 jaar Asman, een kleinkunst en nederpop formatie richtte hij Luie Kees op, waar hij nog steeds mee optreedt. Hiermee komt hij al dichter bij een muziekstijl waar hij erg van houdt: country, waar hij zich de laatste jaren in heeft verdiept. 

Zo vertrok hij in het vliegtuig naar Amerika om daar de cultuur op te snuiven , een gitaar in Nashville te kopen en zich een tijd lang onder te dompelen in de muziek die zo dicht bij zijn hart ligt. Via het zand van de Amerikaanse ‘country side’ is Robert Jan weer geland op de zompige zand- en veengrond van Drenthe en wist hij het zeker: hij heeft zijn hart verpand aan de countrymuziek.

 

Rene

Rene heeft jarenlange ervaring op het podium, want hij heeft een behoorlijk aantal jaar als gitarist in het top 100 circuit gezeten. 

De keus om naast gitaar de ‘pedal steel guitar’ te gaan spelen en van top 100 over te stappen naar country is fantastisch, want deze man knalt noten uit de pedal steel waar je alleen maar kippenvel van kan krijgen, zo mooi. Met zijn enthousiasme en enorme motivatie schijnt vanuit de pedal steel hoek altijd de zon.

Het spannende en uitdagende van het instrument en de mooie melodieën die gebruikt worden in de country muziek hoor je fantastisch weer in zijn spel. Een blijvertje! 

 

Geert

Onafscheidelijk van bassiste Julia, zo blijkt wel als ze na 9 jaar samen spelen in een commerciële coverband samen ook de perfecte motor zijn in een country band. Vanaf de eerste repetitie klopt het plaatje, de band loopt zoals het moet. Voor Geert is country geen vreemde muziekstijl, daar hij een aantal jaar in The Major Dundee Band gespeeld heeft. 

Samen met Julia zet Geert iedere country groove neer met de juiste beleving.

 

Martine

Opgegroeid tussen muziekinstrumenten en muzikale ouders is het er met de zogenaamde paplepel in gegoten. Iedere vrije minuut besteedt ze aan muziek. Naast de passie voor klassieke muziek doet ze veel projecten in de lichte muziek en speelt ze in diverse formaties, waardoor de interesse in muziekstijlen een stuk breder is geworden. Bij o.a. Tangarine werd de basis gelegd voor country en folk. Naast de klezmer-skaband Papaformigas laat ze geweldige fidele-licks en double-stops horen bij Ramblin’ Boots. Een aanwinst voor de band. Zowel muzikaal als persoon.

 

Julia

De andere helft van de motor van de band: Julia legt met niemand liever dan Geert een fundament voor de band.

Letterlijk opgegroeid onder de piano als haar vader allerlei stijlen muziek speelde; het kon niet anders: Julia moest en zou muzikant worden. Na 9 jaar viool wil ze haar stoere pa achterna, die ook o.a. bassist is, en krijgt ze haar eerste (shortscale) basje. 

Tijdens haar conservatorium-tijd staat ze bekend als een veelzijdige bassist die graag backing vocals zingt.

Tijdens het spelen en touren met allerlei soorten bands gespeeld te hebben krijgt ze steeds meer oor voor country. En vanaf het moment dat ze Rogier leert kennen wordt ze gebombardeerd met country muziek. En dat vindt ze geweldig! Een ware passie voor country ontstaat. Het dragen van boots, wat ze altijd al deed, wordt nu eigenlijk gekoppeld aan een van de meest pure stijlen muziek. Met de basgitaar en contrabas en backing vocals bewijst ze zichzelf een dienst; intens genieten van muziek maken, samen met andere gepassioneerde muzikanten. 

Bezoek hier de website van de Ramblin’ Boots

Ramblin’ Boots contactpersoon: Julia Hulshof – 06 13 66 27 29