Home » ReWarD CB beloont publiek

ReWarD CB beloont publiek

Blijham – Zaterdag 28 april jl. kon het country publiek uit Noord-Nederland weer afreizen naar hun favoriete round up plaats. Op de agenda van Het Oude Wapen aan de Hoofdweg in Blijham stond een optreden gepland van ReWard CB.

ReWarD

ReWarDDeze uit zes personen bestaande Brabantse countryband die tweeënhalf jaar geleden is ontstaan uit de country bands Grand Canyon, Big Wheel en Canyon Trail, timmert ondertussen aardig aan de weg en is geen onbekende meer in Noord-Nederland. ReWarD bestaat uit één dame en vijf heren: zang en gitaar Harriëte van Oers, zang en gitaar John McGray, leadgitaar Rob Laupman, bas gitaar Twan Damen, pedalsteel Henry Klaassen en op drum John van Beers. Het samen on the road zijn heeft inmiddels een tweetal cd’s opgeleverd: ‘The First Edition’ (ep) en in 2016 werd het album ‘Sing me back home’ uitgebracht. De band speelt op overtuigende wijze heerlijke ‘real country music’ geschoeid op Amerikaanse leest met de focus op covers, maar er wordt ook eigen werk gespeeld.

Mijn kennismaking met deze band gaat alweer een tijdje terug en ik constateer dat de band is gegroeid. Meer in balans is met mooie wisselende lead- en harmonie-zang van John en Harriëte, af en toe aangevuld met de warme backing vocals van Twan en Rob. Voeg daarbij het heerlijke geluid van de pedalsteel, de gitaarloopjes van leadgitarist Rob en de stuwende kracht van Twans basgitaar en de drum van John. Het plaatje wordt helemaal compleet door de puike afstelling van het geluid en het af en toe prachtig uitlichten van de band. Kortom een avond die ik niet snel zal vergeten.  

Niet alleen covers

Rond half negen beklom Meindert Koning, gastheer van Het Oude Wapen, het podium om de band bij het publiek te introduceren. Voor een enkeling was het een eerste kennismaking, het merendeel van het publiek kende de band nog van een eerder optreden. De gastheer liet in het openingswoord o.a. weten dat ReWarD ook aanwezig zal tijdens de 9e TSMD. Vervolgens zette de band in met het eerste lied van de avond ‘Sin City’. Tijdens de eerste set speelden ze verder o.a. David lee Murphy’s – The Bottle, Buck Owens – Nobody’s Fool, Just call me Lonesome en het door Lonnie Ratliff geschreven Hear the angels cry.

Na een korte break begon set twee met het lied ‘’My daughter’s father’ van Gordan Bamford. Uit eigen stal kwamen de songs ‘ Put some alcohol on it’, ‘The Rat race’ en John McGray’s ‘I love you’. Er zouden die avond nog diverse covers volgen, waaronder een aantal Merle Haggard songs speciaal voor Fally Spit-Koning, eigenaresse van Het Oude Wapen en zelf een groot Haggard fan. De set werd afgesloten met ‘The story of my life’.

ReWarD speelde deze avond tot nu toe een gevarieerd en afwisselend repertoire. Iets wat ze de rest van de avond bleven doen. Wat met name opviel was het feit dat er niet steeds de geijkte traditionals voorbij kwamen, maar dat er ook eens iets anders te beluisteren viel.

Tot diep in de nacht

ReWarDSet drie begon met ‘Hello trouble’ van Buck Owens. Verder hoorde het publiek ‘Eightteen wheels and a dozen roses’, ‘Wind me up’, ‘Good girls are gonna go bad’. Afsluiter van de set werd het mooie ‘When I look into your eyes’.

Tijdens de vierde en afsluitende set die werd begonnen met het prachtige ‘Sing me back home’, werd het publiek verder getrakteerd op ‘Hurt me back’, ‘Love’s gonna live here’, Vince Gill’s ‘Without you’ en ‘Motel Time’ van James Intveld. ‘Little Chapel (on Las Vegas Strip)’ leek de laatste van de avond te worden. Er was  echter nog iets extra’s, want goed gebruik in Het Oude wapen wil dat geen band het podium verlaat zonder toegift.

Nadat de gastheer de band, het publiek, de Outlaw Line Dansers en de crew van licht en geluid en van Het Oude Wapen had bedankt, klonk er rond de klok van half één nog een ruime toegift van de band en ReWarD onderstreepte daarmee hun dankbaarheid richting het publiek. Met ‘I’m not that drunk’ en ‘The party is over’ in de oren, zocht het publiek tevreden de uitgang op. In de agenda hebben ze al vast de volgende samenkomst rood omcirkeld: dertien mei a.s. een optreden van de Slow Moving Outlaws.

© Marten van der Laan/Country Stew/Radio Compagnie