Rijnmond Country Dancers
Home » Rijnmond Country Dancers

Rijnmond Country Dancers

Rijnmond Country DancersDe Rijnmond Country Dancers hebben hun thuisbasis bij Speeltuinvereniging ’t Zweetdruppeltje aan de Pastoriestraat 20 te Pernis. Deze Line Dance groep bestaat uit 90 leden en is opgericht in 1994. Bij de speeltuinvereniging vinden allerlei activiteiten plaats en voor de Rijnmond Country Dancers is daar een zeer grote zaal beschikbaar. Alles bij de speeltuinvereniging staat onder leiding van de beheerders Marian en Jan Bussem, die zelf ook zeer actief deel uitmaken van de Rijnmond Country Dancers.

Mits er voor de speeltuin geen activiteiten gepland zijn, is het mogelijk om de zaal van het verenigingsgebouw te huren. De capaciteit is variabel, met een maximum grootte voor 350 personen.

Voor meer informatie : Mevr. Marian Bussem, 010 – 438 40 95 of 06 – 200 87 602.
U kunt ook contact opnemen via e-mail via: info@speeltuinverenigingpernis.nl

Mary Johannesse, alias DJ Mary

DJ Mary

De lessen van de Rijnmond Country Dancers worden verzorgd door Mary Johannesse, die als DJ Mary ook de muziek voor haar rekening neemt. Dit vindt plaats op maandagavonden, t.w.:
– Partner Dance van 19.15 – 20.00 uur
– Line Dance van 20.00 – 22.00 uur
– Verzoekjes van 22.00 – 22.30 uur

Rijnmond Country Dancers dansmiddagen

Op zondagmiddagen worden er gezellige dansmiddagen georganiseerd en die staan ook onder de professionele begeleiding van DJ Mary . Deze middagen beginnen om 14.00 uur en eindigen om 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom tegen een entreeprijs van slechts EUR 3,- p/p. (m.u.v. 5 november 2017 – EUR 5,- pp).
Agenda zondagmiddagen 2017 / 2018:

 • 1 oktober
 • 5 november – mmv Simon Burridge:
 • 3 december
 • 7 januari
 • 4 februari
 • 4 maart

Op 1 oktober waren mijn vrouw en ik met twee vrienden aanwezig bij de eerste vrije dansmiddag van dit seizoen. Nadat vrijwilligster Sira Sterk haar werkzaamheden bij de kassa had vervuld en haar man Henk iedereen van een drankje had voorzien, was het dansen geblazen. DJ Mary draaide op verzoek en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Opvallend was dat de leden een zeer hechte groep vormden en niet alleen dansten, maar ook regelmatig luidkeels meezongen tijdens het dansen.

De ruim 60 bezoekers werden voorzien van hapjes en halverwege de middag ging achter in de zaal het luik van het cafetaria omhoog en kon er bij vrijwilliger Martin Verheij een patatje en/of een snack worden gekocht. Het geheel verliep soepel en in een goede sfeer. DJ Mary draaide non-stop en kwam ook regelmatig achter haar laptop vandaan om de dansers op de dansvloer behulpzaam te zijn. Deze gezellige middag was voorbij voor we er erg in hadden.

OVERIGE ACTIVITEITEN dit seizoen:

 • Zaterdag 16 december 2017, Country avond, m.m.v. Terry White Band en DJ Mary:
 • Zaterdag 17 maart 2018: Country avond m.m.v. Johnny Bernhard Band, Jacky van der Griend en DJ Mary:
   
 • Vrijdagavond 27 april 2018, Konings Country Bal 2018, nadere info volgt.
 • Zondagmiddag 6 mei 2018: Country dansmiddag met BBQ uitsluitend voor de RCD leden.

Nadere informatie over de Rijnmond Country Dancers is te vinden op hun Facebookpagina en via www.speeltuinverenigingpernis.nl