Rik Vinke
Home » Rik Vinke

Rik Vinke

Rik Vinke is 17 jaar oud en geboren en getogen in Schoonebeek, een rustig dorpje in het Drentse landschap. Van jongs af aan heeft de Country muziek Rik gefascineerd. Vooral van de songs van Old-time Country helden als Johnny Cash, Waylon Jennings en Willie Nelson genieten zijn voorkeur. Toch heeft ook de hedendaagse Country zijn aandacht gevangen waarin o.a namen als Little big Town en Lennon & Maisy inmiddels ook in zijn playlist voorkomen.

Twee jaar terug pakte Rik zelf een gitaar en is gaan zingen en spelen. Verschillende songs van zijn grootheden probeerde hij te evenaren en ging optreden… Dat beviel hem goed en daar was hij niet alleen in… Rik werd al snel gevraagd om op te treden in Nederland en ook Duitsland liet van zich horen.

Platencontract

Eind 2015 kwam Rik in contact met John+Nienke, een producers duo van NEO Music, uit Bovensmilde. Na een eerste kennismaking was het heel duidelijk. Het bijzondere volwassen Country stemgeluid van Rik moest worden vastgelegd voor het nageslacht. Er moest een CD van Rik komen! In januari 2016 tekende Rik een platencontract bij NEO Records en in maart 2016 kwam zijn eerste single “Don’t know why I miss you” uit.

Intussen wordt er doorgewerkt aan het volledige album van Rik dat eind 2016-begin 2017 uit gaat komen.

Website van Rik Vinke

 

Deze diashow vereist JavaScript.

3 reacties op “Rik Vinke”

 1. Hahaha wat een leuk bericht… ik ken het verhaal persoonlijk en het is leuk om te zien hoe anderen met de eer gaan strijken… alsof een facebook pagina dit heeft gedaan… superlol!!!

  1. Bedankt voor je lollige reactie BJ. Begrijpend lezen is soms lastig en daarom benadruk ik de tekst “Met trots mag ik zeggen dat mijn advies bijgedragen heeft aan zijn carriere.”. Gelukkig waardeert Rik het wel gezien zijn persoonlijke reactie naar mij toe en daar gaat het om. Veel plezier en vergeet niet zijn single en elke toekomstige te kopen 😉

  2. Beste BJ,
   als je daadwerkelijk het verhaal zou kennen, had je anders gereageerd.
   We gaan gewoon lekker verder met Rik op een leuke positieve manier en vergeet idd niet de single te kopen of te downloaden.
   (het hele album aan het einde van dit jaar mag ook )

   MvG
   John+Nienke van Neo Music

Reacties zijn gesloten.