Home » Saints and Sinners

Saints and Sinners

Saints and SinnersSaints and Sinners Countryband is in 2010 opgericht door Frans van de Wiel. Na vele jaren actief te zijn geweest als zanger, bassist en slaggitarist in coverbands kreeg zijn liefde voor countrymuziek vorm in een nieuwe band. Lid vanaf het eerste uur is ook zangeres Esther Romeijn. De naam van de band is een knipoog naar de voormalige werkgevers van Frans en Esther. Frans werkte bij de drukkerij van de abdij van Berne; Esther bij het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Zij zijn de Saints. De andere bandleden hadden minder ‘hemelse’ jobs en werden dus onder de Sinners geschaard.

Saints and Sinners

In de loop van de jaren heeft de band steeds meer vorm en richting gekregen. De bezetting is de laatste twee jaar vrijwel constant. Naast Frans en Esther hebben Henk van Uden (bas, zang), Harry van den Oetelaar (sologitaar, zang), Harry Vos (toetsen) en Frans van der Linden (pedalsteel) een vaste plaats in de formatie. Momenteel wordt het slagwerk verzorgd door een ‘leendrummer’; de band hoopt dat ook voor deze positie een vaste kracht kan worden gevonden.

Bij de Saints and Sinners Countryband staan kwaliteit, de liefde voor muziek én plezier hoog in het vaandel. Door de rijkdom aan vocalisten -maar liefst vier bandleden zingen- is in veel songs meerstemmige zang te horen. De keuze van repertoire wordt bepaald door wat de muzikanten zelf mooi en leuk vinden om te spelen. Het resultaat is een gevarieerde mix van hedendaagse en nostalgische countrymuziek, waar niet alleen de doorgewinterde country fan of line dancer van geniet, maar iedereen die houdt van een gezellig stukje livemuziek.
Meer weten over de Saints and Sinners Countryband?

Bezoek de website: www.saintsandsinners.nl
Facebook: www.facebook.com/SaintsAndSinnersCountryband

Saints and Sinners