Home » Satu Ketellapper is beste linedancer van de wereld

Satu Ketellapper is beste linedancer van de wereld

Wolvega – Satu Ketellapper uit Wolvega is in het Amerikaanse Nashville wereldkampioen Superstar Linedance geworden. In 2014 had Satu Ketellapper een heel druk jaar. Ze danste bij twee bonden. Bij beide bonden liet ze haar kunnen zien op het allerhoogst haalbare niveau. Op 29 december vertrok ze naar Washington (Amerika). Hier trainde ze en op nieuwjaarsdag vloog ze door naar Nashville. Hier werden de World Championship van de UCWDC gehouden. Ketellapper bleek de beste en werd overall worldchampion Superstar Linedance female. Bij de andere bond Worldcdf is ze Megastar. Hier is de inwoonster van Wolvega overall wereldkampioen Megastar female in de ranking.

Ballroom en latin

Ketellapper is op haar zevende begonnen met dansen bij een kindergroep in Wilhelminaoord. Het wedstrijdgerichte linedance lijkt meer op ballroom en latindansen, maar dan in je eentje. Ook dansen ze op speciale danslaarzen. Toen ze tien jaar was, is ze begonnen met trainen bij de Railroaddancers in Uffelte. Hier werd ze getraind door Michel Platje.

Japan en Korea

In 2014 stopten de Railroaddancers en is Ketellapperu op eigen kracht verder gegaan. Wel had ze een nieuwe trainer gevonden.  Roy Hadisubroto in Almere trainde regelmatig met haar. Ook reisde ze naar wedstrijden in Japan, Korea en naar diverse wedstrijden in Europa.

Trainen van jeugdgroep

Het linedance is een grote passie van Ketellapper, waar ze veel uren training instopt. Ze is dan ook regelmatig in de sportschool van Fit & Funplaza te vinden. Hier mag ze ook gebruik maken van de danszaal om te trainen. Iedere vrijdagmiddag geeft ze daar les aan een jeugdgroep. Ze heeft inmiddels heel wat titels op haar naam staan.

Terug in Wolvega

Satu (23) is na haar studietijd in Leeuwarden (afgestudeerd op modemaatkleding) weer thuis in Wolvega komen wonen. Ze maakt haar eigen danskleding, ook in opdracht voor andere dansers.

Maandagmorgen landt ze rond 10.30 uur op Schiphol.

Satu Ketellapper uit Wolvega Wereldkampioen Superstar Linedance 2016

 

BRON: Stellingwerf