Home » Sira Sterk bewijst dat ook senioren Line Dance kunnen leren

Sira Sterk bewijst dat ook senioren Line Dance kunnen leren

Op initiatief van de huurdersvereniging Eemzon is in een seniorencomplex te Zwijndrecht op 7 januari 2016 gestart met het geven van lessen Line Dance voor ouderen. Op donderdagochtend vindt dit plaats in een gemeenschappelijke ruimte die bij het complex behoort en prima geschikt is om te dansen. De deelnemers zijn voornamelijk woonachtig in dit ouderencomplex, maar ook senioren van elders hebben hun weg naar de Eemzon gevonden.

De lessen staan onder de bezielende leiding van Sira Sterk, terwijl haar man Henk er voor zorgt dat de juiste muziek wordt gestart. Sira en Henk zijn fervente Line Dancers die zelf dansen bij de Rijnmond Country Dancers in Pernis en zij zijn ook veelvuldig te vinden op de diverse evenementen in het land.

De lessen van Sira Sterk halen ook de pers

Ook bij de plaatselijke pers zijn de lessen van Sira Sterk bij de Eemzon niet onopgemerkt gebleven. Dit werd op de volgende foto vastgelegd door Maartje Brockbernd, die werkt als medisch fotograaf en als freelance portret- en documentair fotograaf:

senioren Line Dance

Waardering voor Sira Sterk

Sira Sterk oogst veel waardering bij de ouderen van de Eemzon. Niet alleen door haar vriendelijke benadering maar vooral door de kundige en verstandige wijze waarop zij de dansen bij deze doelgroep presenteert. Zo kiest zij bijvoorbeeld uit het repertoire niet al te moeilijke dansen en ze bouwt de instructie rustig op. Als zich een probleempje voordoet, bijvoorbeeld als een deelnemer moeite heeft met het draaien tijdens een dans dan lost Sira dit op. Ze wijzigt direct de draai in een zijwaartse pas waardoor iedereen toch mee kan blijven doen.

De Eemzon-groep is inmiddels uitgebreid tot 33 deelnemers en die zijn dus op dit moment anderhalf jaar en met heel veel plezier bezig met Line Dance. Ook de lijst met uitgeleste dansen is inmiddels gestaag gegroeid tot boven de 50. Het begon vorig jaar allemaal met de ‘freeze’ en de ‘single waltz’. Langzaam maar zeker heeft Sira steeds meer nieuwe dansen (beginner/easy intermediate level) geïntroduceerd. Door het grote aanbod van gevarieerde dansen kunnen de dansers nu ook regelmatig meedoen op evenementen of met vrij dansen op clubavonden. Dat is iets wat deze ouderen in het begin van de lessen niet voor mogelijk hadden gehouden!

Gebleken is dus dat Line Dance niet alleen leuk is om naar te kijken of om naar de muziek te luisteren, maar dat je Line Dance ook kunt aanleren en waarderen als je al wat ouder bent. De Eemzon-dansers zijn daar een sprekend voorbeeld van!