Home » South Mountain

South Mountain

Tags:

South MountainSouth Mountain is een Canadese country band. Ze kregen in 1991 de Vista Rising Star Award van de Canadian Country Music Association. Hun single “Radioland” uit 1995 bereikte de Top 20 van de RPM Country Tracks chart. 

De term “energiek” wordt vaak gebruikt bij het beschrijven van deze Canadese Country band. Het is de beleving van hun dynamische en levendige aanwezigheid tijdens live-optredens. Ze vertonen hun meesterlijke kunsten als muzikanten van traditionele country en bluegrass muziek bij elk optreden. South Mountain is door combinatie van Telecaster gitaar, viool, bas, drums en drie zangstemmen één brok energie. Deze energie en het plezier van South Mountain straalt van het podium af. Ze creëren op het podium een sfeer die voor iedereen vermakelijk is, ook voor de doorgewinterde concertbezoeker of beginnende country muziek luisteraar. 
Het is geen verrassing dat de band South Mountain is opgericht in het kleine stadje South Mountain, een landelijke boerendorp net buiten Ottawa, Ontario. Eind jaren ’80 had mede-oprichter Steve Piticco een visie voor een groep van gelijkwaardige muzikanten die aan de top van hun muzikale spel waren. Steve en Laurie LaPorte-Piticco verzamelden zo muzikanten om zich heen met zwaargewichten als Don Reed, Todd Nolan en Bill Carruthers, en de band was gevormd. Hoewel de leden van South Mountain door de jaren heen zijn veranderd is het gevoel, de passie en de missie van de band altijd hetzelfde gebleven: “goede traditionele country muziek maken”. De huidige leden van de groep zijn onder andere Steve Piticco (Telecaster gitaar, zang), Kurk Bernard (bas, zang), Jay Riehl (drums, zang), Don Reed (viool) en Linsey Beckett, (viool, tapdansen, zang).
De indrukwekkende carrière van South Mountain heeft geleid tot vele spannende muzikale mogelijkheden en uitdagingen. Ze hebben samengewerkt met country muziek iconen als Dolly Parton, Don Helms, Highway 101, John Allan Cameron, John Landry, Charlie McCoy, albums opgenomen samen met Merle Haggard, en hebben in het voorprogramma gestaan bij Moe Bandy, Vince Gill, Ricky Skaggs, The Whites, Tammy Wynette, Dan Seals, Marty Stuart, Conway Twitty, Charlie Pride, Kitty Wells en veel meer artiesten.
South Mountain wordt erkend door hun collega’s en wereldwijd door muzikale instellingen. Lof betuigingen over South Mountain zijn geschreven door: Canadian Country Music Association (CCMA) Vista Rising Star Award en Nominaties voor CCMA Group van het Jaar . Op internationaal vlak heeft South Mountain ook de Nederlandse Country Music Association Award (DCMA) gewonnen voor Live Show van het Jaar samen met Shania Twain, en de nominatie voor de DCMA Award van Band van het Jaar samen met de Dixie Chicks, Mavericks en Alabama.
South Mountain treed overal op in Europa, hun aandacht gaat vooral naar landen als Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken gingen.
 

Deze diashow vereist JavaScript.

STEVE PITICCO

South Mountain - STEVE PITICCOAls het gaat om het spelen van een Fender Telecaster is Steve Piticco een klasse op zich. De vermelding van zijn naam in de muziek industrie zorgt voor opmerkingen als: “Hij is van een andere planeet!” of “Het zou verboden moeten worden om zo gitaar te spelen!” 
De Canadese Country Music Association heeft Steve’s talent in de jaren 1990/’91/’92 en ’93 erkend met de award “Guitar Player of the Year”, als aanvulling op de titel van “geweldige muzikant” in 1985-1990 en 1991. Steve heeft vijf “Gram Awards” ontvangen voor “Internationaal muzikant” van de Nederlandse Country Music Association. Steve is een veel gevraagde muzikant voor live-optredens, gitaar workshops en opnamesessies. Blijf op de hoogte over Steve Piticco op www.reverbnation.com/stevepiticco

 
 

 

 

EUROPEAN BOOKINGS:

CROSSROADS MUSIC
KEES DE HAAN
Tel : (31) (0) 182-382152
Cell: (31) (0) 6-38181744
Email: info@crossroadsmusic.nl