Home » Stichting Country Promotion Tilburg (SCPT)

Stichting Country Promotion Tilburg (SCPT)

 

De Stichting Country Promotion Tilburg (SCPT) heeft in juni 2004 het daglicht gezien. De doelstelling van de SCPT is om de verschillende Line Dance verenigingen met elkaar kennis te laten maken en om op de bijeenkomsten zoveel mogelijk mensen te zien met hoed en country kleding. Het bestuur van de SCPT wordt gevormd door Huub Kwantes (met bril) en Piet Pijnenburg. Zij willen het voor iedereen, van jong tot oud, mogelijk maken te genieten van country. Graag zien zij ook dat mensen zich bij de SCPT thuis voelen en zij krijgen daarbij hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers om dit mogelijk te maken. De SCPT organiseert twaalf dansmiddagen per jaar. Donateurs betalen € 12,50 per jaar en hebben dan gratis entree. Ook kunnen zij deelnemen aan de activiteiten die de SCPT organiseert. Ben je geen donateur dan betaal je € 3,00 p.p. per keer. Thuisbasis is Hotel Restaurant Partycentrum De Druiventros in Berkel-Enschot. Tijdens de dansmiddagen is er altijd een gratis loterij. De hoofprijs hiervan is de beroemde Kika beer. Deze beer wordt door de SCPT gekocht om het goede doel te steunen. Er wordt ook 2 keer per middag met hapjes/ snacks rond gegaan.

 

Stichting Country Promotion Tilburg verzorgt ook reizen

Er wordt echter niet alleen gedanst en muziek gedraaid bij de SCPT, want er worden ook reizen georganiseerd voor de donateurs van de Stichting. Dit jaar was dat een weekendje in maart met diverse uitstapjes in de omgeving van Goes en in september ging de Stichting zelfs naar Amerika voor een 15-daagse reis van Nashville naar New York. Piet Pijnenburg had vanuit de USA een bijzondere vlag meegenomen en in de zaal opgehangen. Dit was de ‘Flag of Honor’, ter nagedachtenis aan de aanslag in New York op 11 september 2001, met daarop de namen van alle slachtoffers.

De SCPT beschikt ook over een mobiele dansvloer. ,,Die gaat tijdens de weekendreizen mee”, lichtte Piet toe. ,,Die staat in opslag bij een donateur. De opbouw van de vloer en de aankleding van de zaal wordt verzorgd door onze ‘Helden’. Erg belangrijk, want zonder deze ‘Helden’ is het bijna niet te doen.”

Dit jaar staat er nog één reis gepland, namelijk een kerstreis naar Keulen, waarvoor zich al enkele tientallen mensen hebben aangemeld.

OP BEZOEK

Op 17 september 2017 organiseerde de SCPT een dansmiddag en omdat er in de De Druiventros verbouwingswerkzaamheden waren, vond dit plaats in Hotel De Postelse Hoeve te Tilburg. Mijn vrouw en ik waren daar samen met twee vrienden bij aanwezig. De zaal was keurig aangekleed met een groot aantal country-vlaggen en de muziek was zoals gebruikelijk in goede handen bij DJ Arthur (Arthur van Houten) van The Rodeo Dancers, een Line Dance groep uit de Brabantse dorpen Gemonde en Haaren. Arthur verzorgt daar sinds 2003 samen met zijn vrouw Betsie ook lessen Line Dance. Er werd druk gedanst op de vele verzoeknummers die door de bezoekers (er waren 136 personen aanwezig) bij Arthur waren ingediend. Het was een gemêleerd gezelschap, bestaande uit leden van diverse clubs uit Noord-Brabant, maar ook uit Zeeland en Zuid-Holland. Bestuurslid Huub Kwantes hield een oogje in het zeil bij de entree, terwijl zijn collega Piet Pijnenburg hier en daar een praatje maakte met de bezoekers en ook regelmatig een dansje meepikte. Opmerkelijk was de gemoedelijke sfeer. Alle aanwezigen hadden het zichtbaar naar hun zin.

WALK IN LINE DANCE EVENT

Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in voor een Langer Beter Leven voor mensen met kanker. Dit staat voor het vergroten van de overlevingskansen en het verbeteren van de levenskwaliteit voor mensen met kanker. De SCPT wil hier aandacht voor vragen en een bijdrage aan leveren en organiseert op zaterdag 3 maart 2018 in De Druiventros een ‘Walk In Line Dance Event’. Een dansmarathon die zal duren van 10.00 uur in de ochtend tot 01.00 in de nacht. De totale opbrengst is voor het “Inloophuis voor kankerpatiënten Midden-Brabant”, gevestigd op het Wilhelminapark 29 te Tilburg. De SCPT heeft voor de muziek “The 3 A’s” bereid gevonden hier medewerking aan te verlenen, namelijk DJ Arthur van The Rodeo Dancers, DJ Aad van de Shining Hill Dancers en DJ Ad van de K&G Country Dancers.

Agenda van de SCPT in Hotel De Druiventros te Berkel-Enschot voor de rest van dit jaar:

Zondag 15 oktober, aanvang 13.30 uur: Country Line Dance, vrij dansen
Zaterdag 18 november, aanvang 20.00 uur: Country Line Dance, vrij dansen
Zondag 10 december, aanvang 13.30 uur: Country Line Dance, vrij dansen
Dinsdag 26 december, aanvang 13.30 uur: Kerstbal met diner Zondag 31 december, aanvang 19.00 uur: Oud en Nieuw Party

SCPT emailadres: info@scpt.nl 
SCPT website: www.scpt.nl