Home » Take It Easy Country Line Dance

Take It Easy Country Line Dance

Dit is de biografie van Line Dance club Take It Easy uit Voorburg. In september 2007 is ‘Take It Easy’ opgericht. Een vriendin van mijn moeder kwam met het idee of ik een dansgroep wilde beginnen waar extra aandacht en op een rustig tempo country Line-Dance les zou worden gegeven. Ik liep al langer met dat idee in mijn hoofd, maar had de moed niet om dit op te starten. Vanaf dat moment ging het eigenlijk snel. We vonden een leuk klein zaaltje en met een compact gezelschap beginnende dansers zijn wij deze uitdaging aan gegaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het doel was een dansgroep te beginnen die zich onderscheid van andere groepen. Het uitlessen van de dansen gebeurde op een zeer rustig tempo. Veel herhalen en aandacht voor alle dansers. Hierbij is het gebruik van de termen en voor doen van  duidelijke passen heel belangrijk. Maar naast al het harde werken was het ook nog eens hartstikke gezellig. Al gauw begon de groep te groeien en was het noodzakelijk een ander onderkomen te zoeken. Wij vonden de mooie kerkzaal in verzorgingshuis de Mantel.

Ook hier bleef het leden aantal groeien en sloten zich ook gevorderde dansers zich bij ons aan. Steeds weer op zoek om de kwaliteit van de danslessen voor alle dansers optimaal te kunnen uitvoeren hebben wij op een gegeven moment de groep opgesplitst in een beginners- en gevorderden groep. Zo heeft ‘Take It Easy’ de gevorderden groep ‘Don’t Take It Easy’ erbij gekregen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Door het intreden van de heftige Catalaanse dansen konden wij ook niet achter blijven en met een kleine vriendengroep van gevorderde dansers hebben wij ‘The Wild Bunch’ in het leven geroepen. Helaas kan deze groep maar een maal per maand bij elkaar komen om nieuwe dansen te leren en de voorgaande dansen te herhalen. Wij hopen dat deze groep gauw groeit, zodat wij hiervoor een andere dansavond in de week erbij kunnen nemen.

Take It Easy verzorgt ook demo’s en workshops. De laatste dansavonden van de maand is er op dinsdag ‘The Wild Bunch’ dansles en op de woensdag een gezamenlijke vrije dansavond van de andere twee groepen. Zo blijft de hele groep een geheel en houden de dansers onderling goede contacten met elkaar. Ieder jaar houden wij een kerstdiner op de laatste dansavond van het jaar. Naast de heerlijke dansmomenten genieten wij allemaal van de pure gezelligheid die onze club zo hecht maakt.

 

De Take It Easy groep danst op dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.
De Don’t Take It Easy groep danst op woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

Iedere laatste dinsdagavond van de maand is het de beurt aan The Wild Bunch die van 19.00 tot 22.030 uur dansen.
Iedere laatste woensdagavond van de maand danst iedereen en worden er verzoekjes gedraaid.

Kom eens bij ons kijken en laat je verrassen door de kracht van Country Line-Dance.
Eenmaal begonnen, raak je meteen verslaafd 😉

 

 


 

De clubs in de schijnwerpers vertellen over hun verleden tot heden!

Hierbij daag ik u uit om ook over uw club een leuk artikel te schrijven. U zult zich afvragen “wat kan ik vertellen dan?”.  Dat is niet zo moeilijk als je er even voor gaat zitten. Ik zal een aantal punten benoemen en dan komt het verhaal vanzelf.

  • Hoe, wie en wanneer is de club begonnen
  • Wie is de instructeur en wat is zijn of haar verleden met Line Dance
  • Hoeveel mensen zitten er ongeveer op uw club
  • Zijn er leuke of opvallende dingen gebeurd in het verleden?
  • Optreden van een bekende artiest, speciale aangelegenheden zoals trouwerijen enzovoorts lachwekkende situaties die zich voor gedaan hebben, noem het maar op!
  • Heeft uw club een periodieke vrije dansavond? Maak dit dan ter promotie bekend
  • Alle overige onderwerpen gerelateerd aan uw club of Line Dance zijn ook welkom  

Ik hoop dat u dit ook een leuk idee vindt en genoeg motivatie zult hebben om een leuk stukje te schrijven en mogelijk afbeeldingen ter illustratie bij te voegen. De website van de Nederlandse Line Dance Bond zal uw artikel prominent en zo spoedig mogelijk plaatsen. Stuur uw verhaal per mail op naar de NLDB.  

Groetjes, Marcel Vroon NLDB