Tantowi
Home » Tantowi Yahya, countryzanger én politicus

Tantowi Yahya, countryzanger én politicus

Tantowi Yahya, geboren op 29 oktober 1960 in Palembang te Indonesië, is een man met een zeer veelzijdige en vooral bijzondere carrière. Hij is namelijk niet alleen kunstenaar, TV-presentator en politicus (hij is momenteel ambassadeur van Indonesië en Nieuw Zeeland, Samoa en Tonga), maar hij is ook een zeer succesvol countryzanger. In ‘The Jakarta Post’ werd Tantowi niet voor niets ‘een man van een miljoen talenten genoemd’.

TANTOWI

Tantowi Yahya is de oprichter van de ‘Country Music Club of Indonesia’ en een fervent fan van countrymuziek. In 1960 bracht hij zijn eerste single ‘Gone, Gone, Gone’ uit, gevolgd het door hem door hem zelf geproduceerde album ‘Country Breeze’, waarvan 500.000 exemplaren werden verkocht.

NASHVILLE

In 2005 ging Tantowi Yahya naar Nashville om daar als wereldartiest op te treden op het CMA Music Festival.
Als countryzanger produceerde hij 10 albums met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren.

LIVE IN NEDERLAND

In juni 2013 was Tantowi op een festival in Leek (Groningen), waar hij samen met Toni Willé te zien en horen was met het nummer ‘Mississippi’:

KALO MO PIKIR

Tantowi Yahya heeft uiteraard heel veel songs in de Indonesische taal gezongen en één daarvan is het prachtige Kalo Mo Pikir dat op 5 augustus 2018 ook bij Little Montana op het repertoire stond tijdens het gezellige Country Festival in Oirschot. Op dit nummer kun je prima de steps van ‘Smokey Places’ linedancen (zowel single als met partner) en daar werd in Oirschot dan ook gretig gebruik van gemaakt.
Ook in 2016 in Rotterdam bracht Little Montana deze mooie song ten gehore: