Home » Terry White Band

Terry White Band

Tags:

Met ervaren muzikanten uit verschillende bands is in 2010 de Terry White Band geformeerd. Terry White Band heeft een lekker in het gehoor liggend en dansbaar repertoire bestaand uit 50’s / 60’s Rock ’n Roll en Countrymuziek. Ondertussen heeft de band een mooie reputatie opgebouwd en is een graag geziene gast in binnen en buitenland. Met succesvolle optredens in o.a. Schotland, België, Duitsland en Spanje staat de band garant voor een geslaagd evenement.

Terry White BandDe bandleden van de Terry White Band

 • Danny Berkelie (Steelgitaar)
  • Tot zijn 17e jaar had Danny niet het idee dat hij iets in de muziek ging doen. Zijn ouwe heer had inmiddels een 2e steelgitaar aangeschaft en hij gaf Danny de gelegenheid om op zijn oude steelgitaar te spelen. Toen werd hij besmet met het steelgitaarvirus en kon zich geen ander instrument voorstellen waarop hij definitief zou gaan spelen.
 • Wout van Koot (Drums / Lead-Zang)
  • Al heel vroeg in het leven van Wout werd duidelijk dat hij graag ergens op mepte. Gelukkig (voor zijn omgeving) bleken dat trommels te zijn.
   Vanaf zijn eerste levensjaar al werd Wout regelmatig gesignaleerd met een trommel om zijn nek of zittend achter een drumstel. Hij was 6 jaar toen hij naar de Tegelse muziekschool ging. Daar kreeg je dan eerst 3 jaar AMV-lessen (algemene muzikale vorming) en in die tijd is nog geprobeerd om Wout te laten studeren op een “echt” instrument. Maar dat is niet gelukt. De drums waren, en zijn, nog steeds helemaal zijn ding.
 • Gerry van Koot (Lead-Zang)
  • Al op zeer jeugdige leeftijd zong de pittige Maastrichtse al alle liedjes op de radio mee. Op 15 jarige leeftijd heeft zij met enig tegenstribbelen voor het eerst een podium beklommen. Zonder haar medeweten hadden een paar vrienden Gerry opgegeven voor een talentenjacht. En ja hoor, ze won de eerste prijs. Daarna is alles in een stroomversnelling geraakt. Het werd tijd voor een nieuwe artiesten naam. Al snel kwam men met de naam “Terry White”. Dat lag toch wat lekkerder in het gehoor. 1987 begon met een TV-optreden in Henny Huisman’s soundmixshow. Ze is tot de halve finale gekomen met een vertolking van het nummer “D.I.V.O.R.C.E” van een van haar grote voorbeelden, Tammy Wynette. Omdat Gerry onder de naam Terry White 4 CD’s opgenomen heeft, bedacht Den (steelgitarist) de naam “Terry White Band”. Een prima naam vond de rest van de band.
 • Frank Smith (Basgitaar / Zang)
  • Frank Smith is geboren in Indonesië en woont nu in Dordrecht. Hij is al vanaf zijn twaalfde levensjaar actief op muziekgebied. Eerst speelde Frank in diverse Indobands waar zich de liefde voor Country en Rock ’n Roll ontwikkelde. Het bruiloften – en partijencircuit maakte Frank onveilig met “Williams Food” een feestband met veel soul. Daarna met “Seaside” een allround feestband en alsook met de “The Blackbeats”. “Cresta”, “Non Value” en “Heartbroke” zijn 3 new-countrybands waarin Frank jarenlangde baspartijen voor zijn rekening nam. Na “Heartbroke” heeft Frank tot begin 2010 bij Rock ‘n Roll band “The Rocketeers” de gelederen versterkt met zijn stuwende basgitaar alsook nog bij Hawaï band “Pacific Malihini”. Frank’s favoriete muziek is Country in alle leverbare vormen, Rock ‘n Roll, Americana en Roots muziek.
 • Sandy Marotel (Sologitaar)
  • Sandy Is een gitarist die met recht trots kan zijn op een breed muzikaal verleden als studio-en podium muzikant. Misty Blue, Update en ReSeTT zijn enkele bands waaraan hij jaren zijn muzikale steentje heeft bijgedragen. Tevens heeft hij veel ervaring opgedaan tijdens muzikale projecten en invalwerk. Sandy mag met recht een allround gitarist genoemd worden.
 • Dick Koopman (Slaggitaar / Zang)
  • Dick Koopman begon al op zeer jonge leeftijd muziek te maken. Samen met een vriend uit de buurt in de schuur. Als versterker werden oude buizen radio’s gebruikt tot groot ongenoegen van een aantal buurtbewoners. Na deze vroege start speelde Dick door de jaren heen in tal van (allround) coverbands in diverse samenstellingen.
   Zijn voorkeur voor country en rock ’n roll is er eigenlijk altijd al geweest, maar pas in 2005 sloot Dick zich aan bij de countryband “Roadhawk” uit Vlissingen met welke hij tot voor kort de Nederlandse podia onveilig maakte.

Kijk voor meer informatie over de Terry White Band op: www.terrywhiteband.nl