Home » The All Star Line Dancers

The All Star Line Dancers

Claes van der Ster is in september 2013 de dansclub “The All Star Line Dancers” begonnen, samen met Suzanne Westra als Secretaresse en Niesje Engel-Hartman als Penningmeester. De dansclub is ontstaan vanuit meerdere wensen van de leden van het eerste uur. De naam is ontstaan uit de gedachte: je bent welkom wie of wat je bent, mensen zijn net zo verschillend als de sterren in de nacht. Ieder mag schijnen op zijn/haar eigen manier. We zijn allemaal ster!

Geschiedenis

Claes is de instructeur, is zelf met linedance begonnen op 11-jarige leeftijd, begonnen bij The Animal Line Dancers, in Den Helder, Later de Rodeo Line Dancers in Wieringerwerf, waar Claes begon met lesgeven. Een jaar ondersteund bij The Kicking Country Dancers in Schoorl (seizoen 2013/2014). Nadien focust Claes zich naast zijn carrière als groepsbegeleider Gehandicaptenzorg en Zanger zowel in de band Mountain Eagle als solo, zich op deze gezellige dansclub waarin ieder een Ster kan zijn!

Ons club organiseert momenteel géén vrije dansavonden, dit i.v.m. grootte van de accommodatie waar les gegeven wordt. Wél wordt er voor de leden met de laatste lesavond vóór kerst afgesloten met een heerlijk etentje, tevens óók met de seizoensafsluiting vóór de zomerstop.

Onze danslessen zijn op donderdag om 20.00u tot 21.00 beginners, en 21.00 tot 22.00u gevorderd., (zaal op 19.30) waarbij dansen worden uitgelest volgens een lesrooster. Echter, staat bij ons plezier hoog in het vaandel, maar ook de mogelijkheid om aandacht te krijgen voor moeilijke passen, waardoor een dans voor een langere periode uitgebreid wordt uitgelest. En regelmatig hebben we ook verzoekavonden.

Momenteel hebben wij 16 actieve leden. De dansers vinden het zeer bijzonder dat een countryzanger óók nog eens lesgeeft in linedance!

Wij hebben een facebookpagina die besloten is, waar alleen dansleden toegevoegd kunnen worden om op de hoogte te worden gehouden van allerlei ontwikkelingen.

Met vr. gr. Claes van der Ster
voorzitter, Dans-instructeur “The All Star Line Dancers”

 


De clubs die in de schijnwerpers staan vertellen over hun verleden tot heden met mogelijk leuke opmerkelijke gebeurtenissen uit het verleden.

Hierbij daag ik u uit om ook over uw club een leuk artikel te schrijven. U zult zich afvragen “wat kan ik vertellen dan?”.  Dat is niet zo moeilijk als je er even voor gaat zitten. Ik zal een aantal punten benoemen en dan komt het verhaal vanzelf.

  • Hoe, wie en wanneer is de club begonnen
  • Wie is de instructeur en wat is zijn of haar verleden met Line Dance
  • Hoeveel mensen zitten er ongeveer op uw club
  • Zijn er leuke of opvallende dingen gebeurd in het verleden?
  • Optreden van een bekende artiest, speciale aangelegenheden zoals trouwerijen enzovoorts lachwekkende situaties die zich voor gedaan hebben, noem het maar op!
  • Heeft uw club een periodieke vrije dansavond? Maak dit dan ter promotie bekend
  • Alle overige onderwerpen gerelateerd aan uw club of Line Dance zijn ook welkom  

Ik hoop dat u dit ook een leuk idee vindt en genoeg motivatie zult hebben om een leuk stukje te schrijven en mogelijk afbeeldingen ter illustratie bij te voegen. De website van de Nederlandse Line Dance Bond zal uw artikel prominent en zo spoedig mogelijk plaatsen. Stuur uw verhaal per mail op naar de NLDB.  

Groetjes, Marcel Vroon NLDB