The Explosion Rockets
Home » The Explosion Rockets

The Explosion Rockets

The Explosion Rockets is een Nederlandse rock-‘n-roll band die sinds 1959 in verschillende formaties actief is in binnen- en buitenland. De band heeft een eigen fanclub en treedt niet alleen zelfstandig op, maar is ook als begeleidingsband actief van bekende rock ’n roll artiesten. The Explosion Rockets is een band die wordt beschouwd als ‘De beste rock ‘n’ roll band van Nederland’ of zoals de bandleden in het buitenland worden aangekondigd: ‘The most famous rock and roll band of the Netherlands’.

1959 tot de Tros Top 50

Het begon al heel ver terug, namelijk in 1959 onder de naam The Jet Black Robbers. Het repertoire bestond en bestaat nog steeds uit de popmuziek van eind jaren vijftig en begin jaren zestig. Bekendheid kregen zij via talentenjachten en ze bereikten de finaleronde bij het toen zo populaire Radio Luxemburg. In de jaren zeventig ging de band verder onder de naam The Hurricane Rollers en met de toetreding van zanger Savage Kalman wijzigde de naam in Savage Kalman & The Explosion Rockets. Bijzonder was hun optreden tijdens de 100e radio-uitzending van ‘The Rock ‘n’ Roll Methode’, gepresenteerd door Felix Meurders. Op TV waren zij ook de huisband bij een aflevering van de TROS Top 50.

1980 en de Andy Tielman Award

Begin jaren tachtig ging de band uiteen, maar wordt heropgericht in 1985. Sindsdien speelt de band onder de naam The Explosion Rockets en staat onder de bezielende leiding van slaggitarist Thom Sens. De overige bandleden zijn: Ruud Kuijpers (zanger), Joost Roest (sologitarist), Hank van Empel (basgitarist), Frans van Esch (drummer) en Martien van Engelen (toetsenist). Een vaste eigen crew zorgt voor het vervoer en de installatie van de spullen, de bekabeling en staat garant voor een prima geluid. De band treedt vaak alleen op, maar werkt ook met bekende artiesten, zoals Chris Montez, James Burton, Terry White, Steve Halliday, The Sweet Inspirations, Earl Jackson, Patsy Lee en Andy Tielman. In 2014 ontvingen The Explosion Rockets de Andy Tielman Award, een onderscheiding die toekomt aan veelbelovende acts op rock-‘n-roll-gebied.

 

ROCK & ROLL en LINE DANCE kunnen ook prima samengaan

Naast veel nummers van Elvis Presley, uitstekend vertolkt door zanger Ruud Kuijpers, staan ook de songs van andere grootheden uit die tijd op het repertoire, zoals de tophits van Buddy Holly, Ricky Nelson, Bill Haley, Cliff Richard, Eddie Cochran, Shakin’ Stevens, The Everly Brothers en Jerry Lee Lewis. Ook de instrumentale gitaarmuziek uit die tijd van The Shadows, The Spotnicks en The Ventures is ruimschoots op de playlist vertegenwoordigd. Op de dansvloer kan er dan niet alleen Rock & Roll gedanst worden, maar gaan ook de voetjes met Line Dance van de vloer op bijvoorbeeld hits als ‘Do you wanna dance’, ‘Rock around the clock’, ‘The Hucklebuck’, ‘Johnny B. Goode’ en ‘Jailhouse Rock’.

 

Feesten, partijen en evenementen

The Explosion Rockets is een zeer succesvolle band en zorgt voor een super gezellige dansmiddag of avond. Wie van de muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren vijftig en begin jaren zestig én een spetterende show wil zien, kan zijn hartje ophalen bij deze band. Al meer dan dertig jaar staan The Explosion Rockets vrijwel elke week op het podium en het ziet er naar uit dat de bandleden nog veel van zich zullen laten horen, niet in de laatste plaats omdat zij dit telkens weer uitstralen tijdens hun optredens.

Top cartoonist Hans van der Linden is ook een groot fan van The Explosion Rockets, getuige de treffende tekening.

 

 

 

The Explosion Rockets fanclub:

Voorzitter Henk Vermeegen
A. v. Diepenbeeckstraat 9
5251 PJ Vlijmen
Tel. 073-5115409 of 06-30256047
Email:
henkvermeegen@gmail.com

Agenda van 2017