Home » The Flying Birds Country Dancers

The Flying Birds Country Dancers

Na het behalen van de benodigde diploma’s zijn Joke en John Mozes in 1996 begonnen met een dansschool. De dansschool kreeg de naam ‘The Flying Birds Country Dancers’.  Met heel veel passie verzorgen zij nu al ruim 20 jaar lessen en vrij dansen, waarbij plezier voor de dansers hoog in het vaandel staat. Op dinsdagavond, donderdagmiddag en vrijdagavond zijn er lessen in Tilburg. Op woensdagavond en donderdagavond in Rijen en op vrijdagmiddag in Goirle.

The Flying Birds Country Dancers

DJ: Flying Lady

Gelet op het drukke lesprogramma zou je verwachten dat het bij het lesgeven zou blijven, maar niets is minder waar. Er worden ook CD-Linedance middagen georganiseerd waarbij er vrij gedanst kan worden. Joke Mozes, alias DJ Flying Lady verzorgt dan de muziek.
Clubs die op een feestavond graag een DJ willen hebben die de avond met country muziek kan vullen, kunnen ook terecht bij The Flying Birds Country Dancers, eventueel in combinatie met een workshop.

Voor nadere info is Joke te bereiken onder telefoonnummer 06-20358436 of via email: jbcmozes@home.nl.
Website: www.theflyingbirdscountrydancers.com 

Vrij dansen in RIJEN

In Eetcafé Zalencentrum “De Vijf Eiken” aan de Oosterhoutseweg 55 te Rijen organiseren The Flying Birds Country Dancers maandelijks een middag vrij dansen. Op zondag 26 november was ik daar samen met vrouw en vrienden bij aanwezig. De met country-vlaggen gezellig aangeklede zaal was druk bezet en DJ Flying Lady zorgde er met haar enthousiaste aanpak voor dat de vloer in no-time vol stond. Af en toe pikte ze zelf een dansje mee en een paar keer was ze ook samen met haar man John op de vloer te vinden bij een partnerdans. Iedereen had het zichtbaar goed naar de zin. Er gingen ook lekkere hapjes rond en de middag was voorbij voor je er erg in had.

Samenwerking met JOHN WARNARS

John Warnars uit het Limburgse Gennep, die als choreograaf als zo’n vijftien jaar zijn sporen nationaal en internationaal heeft verdiend, was ook aanwezig in Rijen. John geeft les bij drie clubs in Nijmegen en Gennep en ziet een opmerkelijk verschil met de clubs in Brabant: ,,Het valt mij op dat het hier in Midden-Brabant tussen de verschillende clubs allemaal erg gemoedelijk toegaat,” sprak John. ,,Ze houden onderling goed contact, liggen elkaar niet in de weg en het is er gezellig.”
In 2016 werd John door Joke Mozes benaderd om ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van The Flying Birds Country Dancers een dans te schrijven. ,,Dat heb ik met plezier gedaan”, zei John. ,,De titel is “You’re gonna miss me”, een song van The Dean Brothers en het is een groot succes geworden.

Bij deze dans is het echter niet gebleven. Joke Mozes en John Warnas zijn hierna ook gezamenlijk aan de slag gegaan en die samenwerking verloopt blijkbaar voortreffelijk, want zij hebben inmiddels in korte tijd al een behoorlijk aantal nieuwe dansen geschreven:

 • Time’s a wastin’
 • Barely
 • Take it or leave it
 • Cigarettes & Coffee blues
 • This Broken heart
 • Memories (of good times)
 • I picked the wrong night
 • Couldn’t drink enough
 • Railroad
 • We’ve got the time
 • Music in my heart

Op Zondag 17 december is in Rijen de laatste middag vrij dansen van 2017, maar de data van 2018 staan ook al vast:

In 2018 is er ook vrij dansen op middagen in wijkcentrum De Baselaer, Hoefstraat 175 te Tilburg, aanvang 13.30 uur.

Data zijn: 7 januari, 11 februari, 11 maart, 2 april, 10 juni, 9 september, 14 oktober en 11 november.