Home » THE NORTH-HILL COUNTRY DANCERS

THE NORTH-HILL COUNTRY DANCERS

NORTH-HILL COUNTRY DANCERS, opgericht op 3 november 2000 in het gemeenschapshuis Wierenbos te Wernhout en in november 2001 verhuisd naar café-zaal “Buitenlust” in de Huisakkerstraat 2 te RIJSBERGEN (N-Br).
Marjo Damen en Piet Vissers geven daar les op maandag- en donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Marjo, alias DJ Marjo, verzorgt ook de muziek.
Deze sympathieke Line Dance Club bestaat momenteel uit 42 leden.

Volle bak bij THE NORTH-HILL COUNTRY DANCERS

BEZOEK AAN DE VRIJE DANSAVOND op zaterdag 22 juni 2019. Dit vond plaats in café-zaal “Buitenlust” te Rijsbergen. Ruim honderd dansers waren naar Rijsbergen afgereisd om er samen met de NORTH-HILL COUNTRY DANCERS een gezellige zomeravond van te maken. Er moesten zelfs extra stoelen bijgezet worden om iedereen een zitplaats te kunnen geven. Door de grote opkomst was het op de vloer af en toe inschikken geblazen, maar dat lukte prima.

Het was opmerkelijk dat de bezoekers overal vandaan kwamen. Niet alleen de dansers uit de verre regio gaven ‘acte de présence’, maar er waren bijvoorbeeld ook country-liefhebbers aanwezig die op de camping in Chaam vakantie aan het vieren zijn maar in Apeldoorn wonen. Vanzelfsprekend konden Piet en Marjo ook veel Belgische gasten begroeten in deze op een steenworp van de grens liggende danslocatie.

MARJO DAMEN EN PIET VISSERS

De organisatie was in handen van Marjo Damen en haar partner Piet Vissers. Twee bijzonder aardige mensen met een gezamenlijke passie voor countrymuziek.
Met behulp van vrijwilligers, wat door Piet en Marjo enorm wordt gewaardeerd, was de zaal keurig in country-stijl gebracht en DJ Marjo zorgde er voor dat de talloze verzoekjes zo goed mogelijk aan bod kwamen. Men kon ook eigen muziek op USB-stick meebrengen.

Samen met Piet was Marjo de hele avond druk bezig om de aanvragen te rangschikken en er voor te zorgen dat de dansvloer geen moment onbezet was. De dansavond begon om 20.00 uur en Piet en Marjo gingen maar liefst tot 01.00 uur door!

PIET EN MARJO OOK ACTIEF IN ‘DE POELEWEI’

Iedere tweede zondagavond van de maand kan er ook bij Piet en Marjo gedanst worden in de evenementenlocatie ‘De Poelewei” in de Monseigneur de Vetstraat te Breda. Aanvang 19.00 uur, einde 22.00 uur.
Piet en Marjo hebben hier vorig jaar het stokje overgenomen van DJ Aad en Henny Eikema die daar jarenlang vrije dansavonden hebben verzorgd, maar verhuisd zijn naar Spanje. Country dancers zijn daar, net als in Rijsbergen, van harte welkom.

BOERENDAG in RIJSBERGEN

Elk jaar op de eerste zaterdag van de maand augustus verzorgen de NORTH-HILL COUNTRY DANCERS een demonstratie op de Boerendag in Rijsbergen. Aanvang 13.00 uur, einde 16.00 uur.

Op 3 augustus aanstaande is het dus weer zover!
Een mooie gelegenheid om in Rijsbergen een kijkje te gaan nemen! En anders verwelkomen Piet en Marjo u graag in Breda of op een vrije dansavond in café zaal ‘Buitenlust’ te Rijsbergen.