Home » The Old Times Skifflers

The Old Times Skifflers

Tags:

The Old Times Skifflers is een groep van 5 personen die muziek spelen met als basis de Skiffle muziek (midden 1950 tot1965 ongeveer). Zij spelen veel country, maar ook Ierse songs en Folky songs. Muziek uitermate geschikt voor Country line-dance. Ze hebben al meerdere malen voor Country line-dance clubs opgetreden.

De OLD TIMES SKIFFLERS

The Old Times Skifflers laten de oude tijden van skiffle muziek weer herleven. Eind vijftiger begin zestiger jaren vierde deze muziekvorm hoogtij. De Beatles zijn zelf ooit als skiffle groep begonnen, genaamd the Quarrymen. Skiffle muziek is ongecompliceerd, feestelijk, vrolijk en heel ritmisch. De muziek is internationaal, maar Engeland is de bakermat van de skiffle muziek. Ook in landen als Duitsland en Nederland was de muziek zeer geliefd.

Skiffle muziek wordt beïnvloed door Ierse muziek, country, folk en blues. Ook die vormen van muziek komen uitgebreid aan bod in het programma “SKIFFLE AND MORE…..” Daarnaast schuwen ze een uitstapje naar bekende evergreens evenmin. Ook Nederlandstalige nummers staan op het programma. Kortom….een uitgebreid repertoire met een groot AHA gehalte…..Nummers die we (bijna) allemaal kennen. We komen terug in onze jeugdjaren.

Bezetting:

Hans van de Vijver – basgitaar en zang
Henk Meijer – accordeon en zang
Herman Bischoff – saxofoon, kazoo en zang
Frans van Schie – slagwerk, washboard, kajon en zang
Rob Wilhelm – gitaar, banjo, mandoline en zang

Boekingen: (+31) (0)591 – 643855 of (+31) 6 29 063 505

Op de website www.theoldtimesskifflers.nl en de facebookpagina facebook.com/theoldtimeskifflers zijn filmpjes en geluidsfragmenten van de laatste CD te zien en te horen.