Home » The Shining Hill Dancers

The Shining Hill Dancers

The Shining Hill Dancers is een country-dansclub die deel uitmaakt van de Stichting Promotie Ulicoten. Het begon allemaal negen jaar geleden na een feestmiddag in het Brabantse Ulicoten, toen Aad en Henny Eikema besloten deze club op te richten. Aad, alias DJ Aad, zorgt voor de lessen en de muziek en Henny regelt alles daaromheen.

De club is op diverse locaties actief:
– Maandagavond in Zaal Vianden te Breda
– Dinsdagavond in Hoeve Galderzicht te Galder (koppeldansen)
– Donderdagavond in Zaal & eetcafé Croy De Kneut te Ulicoten

Vrij dansen in De Poelewei

Elke tweede zondag van de maand is er van 19.00 uur tot 22.00 uur vrij dansen in Sociaal Cultureel Centrum DE POELEWEI in Breda. Alleen in februari is dit verschoven naar de derde zondag van de maand i.v.m. Carnaval. Op 14 januari zijn we een kijkje gaan nemen. We troffen een leuke zaal aan en we werden zeer hartelijk welkom geheten door Henny en Aad. Het werd er al snel gezellig druk en er was een mooie ruimte om te dansen.

The Shining Hill Dancers

Aad had het duidelijk naar zijn zin achter zijn muziekinstallatie en Henny bleek een uiterst aimabele gastvrouw te zijn. Op de door Tonnie Vos geschreven dans ‘Take a ride in the country with me’, op het gelijknamige nummer van Ben Steneker, verzorgde Aad ook nog even een mini-workshop. Helaas is er nog geen video van deze uitvoering, die overigens bijna hetzelfde is (iets sneller en met een restart) als de kerstdans ‘With bells on’ op muziek van Dolly Parton en Kenny Rogers en is ook geschreven door Tonnie Vos. Daar is wel een voorbeeld van (Niveau: Intermediate, 32 tellen):

Het werd dan ook een zeer aangename dansavond en de eerstvolgende datum hebben we meteen in onze agenda’s genoteerd want het staat buiten kijf dat we hier gaan terugkomen!
We namen afscheid en bedankten Henny en Aad voor de gezellige avond en we merkten dat deze twee kanjers het zelf ook naar hun zin hadden gehad, maar dat kan ook nauwelijks anders want onderstaande quote heb ik opgetekend uit de mond van Henny toen ik een kort gesprek met haar had:
,,Wij zijn twee mensen die van gezelligheid houden en we streven er ook naar om de bijeenkomsten voor onze bezoekers ook zo gezellig mogelijk te maken. Als mensen weer met een glimlach naar huis gaan zijn wij tevreden.”

Agenda vrij dansen bij The Shining Hill Dancers:
18 februari  : Vrij dansen in De Poelewei in Breda
24 februari  : Feestavond in De Kneut in Ulicoten
11 maart       : Vrij dansen in De Poelewei in Breda
08 april        : Vrij dansen in De Poelewei in Breda
24 april        : Koningsbal in De Kneut in Ulicoten
14 mei          : Vrij dansen in De Poelewei in Breda