Home » Van toen tot nu

Van toen tot nu

Zo nu en dan is het tijd voor bezinning. In het leven is het belangrijk om te evalueren. Meestal draait het om de vraag wat kost het mij en wat krijg ik ervoor terug. Daartegen kan je in bepaalde mate ook weleens wat voor je medemens doen zonder enig eigen belang. Zo ook de opzet van de NLDB en daarom dit artikel over de NLDB genaamd ‘van toen tot nu’.

Vele jaren geleden wilde ik met mijn beperkte kennis van websites bouwen iets voor alle linedancers doen. De populaire linedance websites zijn naar mijn mening beperkt aan informatie of is de gebruikersinterface niet zo goed. Daarom kreeg ik het idee om samen met hen de krachten te bundelen. Geheel Line dansend Nederland zou dan een vaste plaats krijgen waar zoveel mogelijk en actuele informatie staat rond Linedance.

In dit artikel vraag ik om je mening. Geef je eerlijke mening, bedankt!

Deze website met Linedance informatie vind ik...

Ontwikkeling van toen tot nu

Na enkele persoonlijke gesprekken met website eigenaren van populaire websites blijkt al snel dat elke soort van samenwerking waarbij krachten gebundeld worden er niet in zit. Dan maar zelf in mijn vrije tijd mijn idee vorm gaan geven. Vervolgens heb ik vele uren in de NLDB website gestoken om zoveel mogelijk informatie daarop te verzamelen.

Na vele uren, dagen, weken en maanden kreeg de website steeds meer vorm en bleek ook al snel bekend te zijn. Mijn zoekmachine optimalisaties zorgen er voor dat de website van de NLDB op de eerste pagina bij veel zoekmachines vermeld staat, tot zover ziet alles er positief uit.

Na een jaartje benader ik bekenden uit de linedance wereld en vraag hen om vrijwilliger te worden om stukjes te schrijven of agenda-items toe te voegen. Enkele personen reageren daar positief op en zetten zo nu en dan iets op de website, helemaal top wat ben ik hun dankbaar!

Vindt je de NLDB blog berichten leuk om te lezen?

Agenda van toen tot nu

Er gaan nu al meer enkele jaren overheen waarin ik regelmatig de NLDB website optimaliseer aan de hand van opmerkingen langs de dansvloeren en de nodige technische vernieuwingen. De agenda is van toen tot nu hier een heel goed voorbeeld van. Ik begon met een agenda welke er zeer mooi uitzag maar bezoekers konden er zelf niets in plaatsen, dat bleek al snel een gemis.

Al snel kwam het verzoek van geregistreerde bezoekers om hun evenementen in de agenda te plaatsen met als gevolg een andere agenda. Een poosje later hadden we agenda op de website waarin iedereen zonder registratie nu ook hun evenementen in de agenda konden plaatsen. Aangezien deze agenda maar beperkt gevuld werd door clubs heb ik moeten besluiten mijn heil te zoeken in een geïntegreerde Google Agenda met al zijn functionaliteit in de hoop dat de linedance wereld deze zal omarmen.

Activiteiten van toen tot nu

Door iedereen te vragen informatie te verstrekken krijgt de website steeds meer inhoud. Afgelopen jaren heb ik veel tijd in de website gestoken. De positieve reacties geven mij energie en daardoor blijf ik actief voor de Nederlandse linedance wereld. Door wijzigende omstandigheden vraagt sinds 2017 mijn werk steeds meer mijn aandacht waardoor ik minder tijd over heb voor de NLDB website, het belang van input vanuit de linedancers wordt hierdoor steeds belangrijker.

De lijst van linedance clubs dient actueel te blijven en is daarom verder geautomatiseerd. Wanneer een website niet meer bestaat wordt daar automatisch een notificatie van verstuurd waarna de linedance club handmatig verwijdert wordt. De lijst van clubs wordt op deze wijze alleen maar korter. Om de lijst in stand te houden plaats ik overal op internet oproepen naar linedancers om clubs aan te melden wanneer deze nog niet vermeld worden.

Een website door en voor linedancers...

Jouw inbreng van toen tot nu

De inbreng uit de linedance wereld is nog niet op het gewenste niveau. Daarnaast is mijn vrije tijd om aan de NLDB website te kunnen werken steeds minder aanwezig. Dan moet je op een gegeven moment keuzes gaan maken. Zo heb ik onlangs de NLDB Google agenda opgezet in de hoop dat deze nog meer functionaliteit brengt waardoor hij nu als nummer één in de Nederlandse linedance wereld gebruikt zal worden.

Vindt je de gedeelde Google agenda handig?

Wat te doen met de lijst van linedance clubs…. niemand meld zijn club aan of af en dat zit ik me dwars. Als ik ervoor kies om de clubs van de website te verwijderen blijft alleen de agenda met geschreven artikelen en de vele weblinks over. Ik wil geen incomplete lijst aan linedance clubs op de website hebben want beter iets goed doen dan voor de helft. Daarom groeit bij mij de gedachte om alle verwijzingen naar clubs te verwijderen als hier in geen verandering in komt… kan jij het verschil maken?

Wilt u actief bijdragen aan de lijst van linedance clubs?

Stand van zaken

Kil Timmers ziet als enige schrijver nog tijd om stukjes te schrijven en als ervaren verslaggever schrijft hij ook zeer leuke stukjes. Het schrijven van een artikel is voor velen mogelijk een stap te ver. Daarom heb ik een functie toegevoegd zodat iedereen zonder in te loggen een artikel kan schrijven.

Helaas was het eerste artikel van een anonieme schrijver een promotie artikel en daar had ik deze functie niet voor gebouwd, tijd om regels te stellen. Ik hoop dat iedereen zijn verhaal gaat schrijven over leuke linedance avonden of evenementen. Alle linedance gerelateerde artikelen (welke geen reclame zijn) zien we graag verschijnen!

Zelf een artikel schrijven vind ik

Jij bent belangrijker dan je denkt!

Als laatste wil ik nogmaals benadrukken dat de opzet van deze website niet uit persoonlijk belang is geboren. Als linedancer wil je een centrale plek waar je belangrijke informatie kan plaatsen en vinden. Nederland kent vele duizenden linedancers en wanneer we met zijn allen een klein beetje aandacht aan deze website schenken wordt het helemaal geweldig en ook een stukje van jou. Ik hoop dat je dit idee actief zal ondersteunen en de NLDB website daarmee actueel houdt.

Deze website is voor en door linedancers en…
dé plek waar je evenementen en informatie vindt!

Heeft u tips of opmerkingen dan kunt u me deze mail naar info@nldb.nl