Home » Vliegende start

Vliegende start

Het weekend staat voor de deur en de eerste week van de website van de NLDB is bijna achter de rug. De website kreeg een vliegende start en schoot met zijn statistieken bijna door het dak. Wat een week was het!

Reacties

Allereerst wil ik iedereen die mij een positieve reactie (vaak persoonlijk via PB of mail) heeft gegeven hartelijk bedanken. De reacties kwamen uit alle hoeken van Nederland en dat gaf mij een prettig gevoel. Mede door de positieve reacties bleef ik druk aan het werk om de website zo optimaal mogelijk te laten werken en vol te stoppen met informatie. Zo kreeg ik vele verzoeken om Line Dance clubs en evenementen op te nemen in de database maar ook een workshop en dat kwam onverwachts…. Wat nu? Een workshop opnemen in een evenementen agenda is geen optie, daar hoort het niet en valt het ook niet op. Tenslotte is een workshop hoofdzakelijk bedoeld voor de instructeurs en niet voor iedereen. Door dit verzoek heb ik een nieuwe agenda voor workshops gemaakt en roep dus iedereen die wel eens een workshop geeft op om deze bij mij kenbaar te maken.

Nieuwsbrief

De maandelijkse nieuwsbrief waarvan de eerste in juni 2015 verzonden gaat worden heeft al enige grafische aandacht gekregen maar kan nog inhoud gebruiken en daar kan ik U bij gebruiken! Heeft u leuke, spannende of geweldige dingen meegemaakt die u met de rest van Line Dansend Nederland wil delen? Of bent u een begenadigd schrijver en wil wel een periodiek artikel schrijven…. Stuur deze op per mail naar info@nederlandselinedancebond.nl . Mogelijk staat uw artikel op de website en in de nieuwsbrief.

Facebook

fb_icon_325x325Sociale media kan een hele mooie aanvulling zijn en is zeker interactief met zijn gebruikers. Facebook haalt zijn kracht uit zijn interactiviteit. Iedereen kan berichten, flyers, foto’s en andere zaken plaatsen en u kunt overal op reageren en dat juichen we alleen maar toe. Wat wel in acht genomen moet worden bij het reageren is dat we elkaar in de waarde moeten laten. Daarom verzoeken we u allen om bij reacties nooit iemand persoonlijk aan te spreken maar bij het onderwerp te blijven. Je mag iets vinden over het onderwerp maar dat houdt vaak geen direct verband met de schrijver in persoon. De boodschap is kort: “laat elkaar in de waarde”.

De NLDB is ook op Facebook te vinden op een pagina waar wij alle berichten plaatsen en in een groep waar iedereen zijn flyer en andere zaken kan plaatsen.

Regelementen

Tenslotte de dansvloer reglementen. In mijn zoektocht naar Line Dance clubs kwam ik op een prachtige website van de Big Street Country Dancers een pagina tegen met daarop het Dansvloer Reglement. Omdat deze overal hetzelfde zou moeten zijn heb ik deze gebruikt en aangevuld om op de website te zetten. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat deze regels ten alle tijden gehandhaafd blijven, daarmee voorkomen we veel irritaties en onschuldige slachtoffers 😉 op de dansvloer.

Vrijwilligers

User_iconOok deze website van de NLDB heeft vrijwilligers nodig. We denken hier aan periodieke en vaste schrijvers van columns of nieuws maar ook aan personen die periodiek onderdelen van de website willen controleren op inhoud. U kunt hierbij denken aan controle van Line Dance club links. Kloppen de links nog wel? Zijn er clubs opgeheven of bijgekomen? Of hebben ze misschien een website gekregen in plaats van een Facebook pagina? Er zijn veel kleine taken die ervoor zorgen dat deze website up-to-date blijft en U kan daar aan mee werken.

Participatie

Het is een modern woord maar houdt voor de NLDB zoveel in als “Heeft uw club vrije dansavonden of weet u van een evenement in uw regio? Stuur deze informatie dan op per mail!”. Vele handen maken licht werk en dat geld zeker ook voor deze website. Het vergaren van alle weblinks, indelen en invoeren kosten veel tijd. Wanneer deze taken verdeeld worden onder meerder personen is het werk minimaal per persoon. Vraag ons gerust geheel vrijblijvend welke taak u kan doen en hoeveel tijd dat dit kost. Denkt u daar wil ik wel aan meewerken? Stuur ons dan een mail met daarin uw vraag en of voorkeur voor werkzaamheden.

Nu genoeg daarover en terug naar de reacties. Door de vele reacties blijkt Line Dance en de toekomst daarvan echt te leven onder de dansers! Als we met zijn allen de informatie op deze website up-to-date houden en bij demo’s en evenementen die vrij toegankelijk zijn duidelijk met plezier staan te dansen is de toekomst van Line Dance gewaarborgd.

Keep the lines straight!