Home » Western Experience 2018

Western Experience 2018

Top country & western artiesten op Europa’s gezelligste country festival. Volop muziek, dans en paarden tijden de Western Experience. De 23e editie van de Western Experience in de Brabanthallen in Den Bosch vindt in het weekende 27/28 januari 2018 plaats. De Western Experience is het grootste en gezelligste allround Country & Western Festival van Europa. Het staat bol van muziek, dans en paardenspektakel en is al sinds 1996 een vaste waarde op de internationale country & western kalender.

Op het hoofdpodium o.a. The Mavertricks (coverband Mavericks) en uit Duitsland the Lennerockets en Johnny Cash Experience. Daarnaast treedt Windfall op, de band met waarschijnlijk de meeste ‘dienstjaren’ en DCM6 met nieuwe frontman, als ook Johnny Bernhard Band met Jacqueline van der Griend, The Jody Kailola Band en [Daniel Cane & The Rebellion].

Nieuwe hoofdentree Brabanthallen

Tijdens deze editie van de Western Experience in januari 2018 nemen we ook de NIEUWE grootse hoofdentree in gebruik. Het U-vormige middenterrein van ruim 7000 m2 (voorheen artiesten- en crewparking) is overkapt met een lichtdoorlatend dak, waarmee de entree een unieke ontmoetingsruimte is geworden, van waaruit ALLE hallen bereikbaar zijn. In deze hal komen we dit jaar met een UNIEK podium: MCA – Life for Linedance….

Op dit podium zullen voornamelijk line-dance artiesten optreden, waaronder Gerard Bierman, Jill Fisher, Martijn Country Artist, Rik Vinke, Ted & Helen, Dusty Woodfield, Country Trio’s Little Montana en Connected… een must voor de linedancer!

De GJ Swinkelshal wordt daarmee het centrale punt, come-together punt met entree, garderobe, groepenkassa, maar OOK het centraal gelegen Food & Drink Court (één van de!)

Voor de liefhebbers van het line dansen zijn er vier dansvloeren, er worden diverse workshops gegeven, onder andere door Ivonne Verhagen, Yvonne Smeets en de Belgische Laura Jones, die ook met haar groep in de Catalaanse dansstijl een demo en workshop zal geven. Deze ‘intensieve’ dansstijl doet verwachten dat ook de jeugd weer massaal geïnteresseerd zal raken in het line dansen. Ook komen op het cultuur podium een aantal Native American Dancers uit Amerika authentieke demonstraties geven. Een vijfde dansvloer wordt permanent gewijd aan het moderne line dansen (non-country) met onder meer workshops door Esmeralda van der Pol.

Zoals elk jaar zullen in de paardenhal weer sprankelende live paardenshows van Josh Clemens worden getoond en zal er worden gestreden om de WE Jackpot in verschillende vormen van Western Riding, waaronder de spectaculaire barrelraces. Met de inschrijving van topruiters uit Belgïe, Duitsland en uiteraard Nederland is spektakel gegarandeerd.

De bezoekers kunnen tijdens de Western Experience ook geniet van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere Country & Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Openingstijden

  • Zaterdag 27 januari 2018: 10:00 – 21:00 uur
  • Zondag 28 januari 2018: 10:00 – 18:00 uur

Voor actuele informatie over het programma, de line-up van artiesten en het bestellen van gunstig geprijsde toegangskaarten in de voorverkoop kijk op www.westernexperience.com of volg ons op Facebook.

Ga hier naar het evenement in de agenda.