Home » Western Festival Bredene

Western Festival Bredene

De nationale feestdag van België wordt gevierd op 21 juli. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. Op deze datum is er van alles te doen in België zoals bijvoorbeeld in Bredene aan Zee. Hier wordt jaarlijks het Western Festival Bredene georganiseerd. Het ‘t Paelsteenveld aan de Kapelstraat wordt voor die dag omgetoverd tot een heus Old-time Camp.

Western Festival Bredene

Om 9.30 uur wordt de vlag gehesen en om 10.30 vertrekt de Westernparade over de Boulevard en door de straten van Bredene. Iedereen die in stijl is kan meelopen en ik kan u verzekeren dat dit een bijzondere ervaring is! Begeleid door de koninklijke drumband de Ostendia Schotten vormt dit een mooi begin van een prachtig festival dat zeer druk wordt bezocht.

Op het terrein is het Old-time Camp (altijd leuk om een kijkje te nemen), een grote Western markt. Je kunt er paard rijden of je laten smincken door een grimeur. Ook zijn er voldoende kramen om de inwendige mens te verwennen en natuurlijk een podium met daarvoor de houten dansvloer voor de linedance liefhebbers en gedanst wordt er! De vloer staat de hele dag bomvol en bijzonder is dat nagenoeg iedereen dezelfde dans doet. De artiesten die dit jaar met hun muziek de sfeer mede verhoogden waren The Cockroach Killers, Miss Lana, Tim Nash en Regy Silver.

Harley Davidson motoren

In de namiddag tussen 12 en 14 uur kwam de Harley Davidson Motorclub haar opwachting maken met een 80-tal motoren, de één nog mooier en imposanter dan de ander.

Het is een prachtige dag geworden: het weer werkte mee, de sfeer was gemoedelijk en gezellig. Kortom een uniek (gratis) festival dat je weer even terugbrengt  naar vroegere tijden. Een aanrader voor de liefhebber of voor een gezellig uitje en ik… ben er volgend jaar zeker weer bij.

Voor nu zeg ik: houdoe en tot de volgende.