Wim van de Vliert
Home » Wim van de Vliert

Wim van de Vliert

Wim van de Vliert, zanger en (lead)gitarist, heeft een grote voorliefde voor eerlijke, pure muziek. De Empelnaar is een virtuoos op gitaar, wordt door velen, zowel vanwege zijn zang als gitaarspel de Nederlandse Vince Gill genoemd. Naast de hoofdrol in Cash On Delivery speelt hij ook in de Eagles Tribute Band, werkte in de band van Danny Vera (op TV bij Voetbal International), begeleidt artiesten als Steve Wariner, Pam MacBeth, Heather Myles en Grant and Fortsyth.

Wim van de Vliert is een virtuoos op gitaar, wordt door velen, zowel vanwege zijn zang als gitaarspel de Nederlandse Vince Gill genoemd. Wim is vele malen genomineerd als Zanger van het Jaar binnen de Nederlandse Countryscene en heeft diverse malen deze prijs ook weggesleept. Wim heeft al vele songs geschreven op het repertoire van Cash On Delivery. Een persoonlijkheid op het podium. Een persoonlijkheid op het podium. 

Wim van de Vliert zijn muzikale ontwikkeling

Wim van de VliertHij startte in 1994 bij het populaire West Virginian Railroad. Na het maken van verschillende cd’s en vele optredens werd hij gevraagd door Cash On Delivery (destijds met Ilse de Lange). Met deze band heeft Wim reeds vele (country) awards gewonnen (band, duo, zanger, zangeres, album). Daarnaast heeft hij solo optredens gedaan met vooral eigen nummers op het gerenommeerde CMA festival in Nashville USA. 

Echter zijn muzikale ontwikkeling is voortgezet bij vele projecten waaronder Danny Vera, Eagles Tribute Band, Pam McBeth, Ruud Hermans, Grant & Forsyth, Jacky, Weermusic en verschillende andere (inter-)nationale artiesten. Zo is hij momenteel te zien in de Countrycafé met een keur aan topmuzikanten en vocalisten. Samen met Lana Wolf, Pam MacBeth, Ad Welten, Johan Jansen, Harro Wimmenhove, Joost van Es en Erik Albers was hij tevens te zien zijn in verschillende theater tournees.

Met veel plezier maakt Wim van de Vliert anno 2018 nog steeds deel uit van Cash On Delivery. Deze band is de laatste jaren zeker niet stil blijven staan en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende formatie als ge gaat om Amerikaanse rootsmuziek. Met maar vier personen weten de heren van Cash On Delivery een aangename sound neer te zetten. Maakten vroeger zangeressen als Ilse De Lange, Rachel Kramer en Jacky deel uit van Cash On Delivery, met zijn vieren produceren zij met veel vakmanschap een vol en sterk geluid. Met een enorme dynamiek en afwisseling in hun repertoire spelen zij tijdloze songs van bekende coryfeeën als Merle Haggard en George Jones maar ook modern repertoire dat zich beweegt tussen country, folk en blues. Daarnaast zijn de eigen songs van zo’n kwaliteit, dat andere artiesten deze ook op hun lijst hebben.

NASHVILLE NIGHT

In 2018 zal Wim van de Vliert optreden in de theater show NASHVILLE NIGHT. In de maanden september oktober en november zal hij in ruim 20 theaters te zien zijn. Hou dus onze agenda en de website www.desperado-mp.nl in de gaten.