Windfall
Home » Windfall

Windfall

Tags:

WindfallWINDFALL, opgericht in 1977 in Oudewater (Utrecht), heeft zijn sporen na meerdere decennia duidelijk verdiend. Windfall is een band die bij elk optreden een enorm enthousiasme ten toon spreid. De band voelt zich thuis op elk evenement groot of klein van opzet en is alleen tevreden over een optreden als de bezoekers, dansers en luisteraars een fijne avond gehad hebben.

Windfall heeft een avondvullend repertoire met songs uit de jaren 60, 70 en 80. Zo komen er songs van de Beatles, Hollies, Fortunes, Doobie Brothers en Beegees voorbij, maar ook songs van Dusty Springfield, Pointer Sisters, Cher en Smokie, Status Quo, Tremeloes, Creedence, Cutting Crew en Eagles worden niet vergeten. Voor de liefhebbers is er naast dit repertoire nog een compleet avondvullend repertoire met country songs.

De groep is ontstaan na het uiteenvallen van de Rock & Roll band The Shaking Spiders. Na een paar moeizame startjaren kwam de eerste opsteker na het winnen van het destijds befaamde countryfestival in Uden. Originaliteit en spontaniteit waren voor de jury mede punten die de doorslag gaven voor de uiteindelijke eerste prijs. Na talloze optredens in clubs, op festivals, de TROS-radio de KRO-radio en diverse lokale radio-omroepen kwam in 1983 de eerste LP “No Covers” uit.Vanwege het brede repertoire van moderne countrymuziek met af en toe een knipoog naar de 60er jaren is Windfall voor veel countryclubs en country linedancers een graag geziene gast in Nederland zowel als in België.

Al hoewel er in die 35 jaar periodes zijn geweest dat countrymuziek minder in de belangstelling stond en het aantal optredens per jaar beduidend lager lag dan nu; Windfall bleef de countrymuziek steeds trouw. Door de jaren heen waren er personeelswisselingen in de band, maar het voortbestaan van de band kwam nooit in gevaar. De laatste 10 jaar is de bezetting slechts één maal gewijzigd en dat is inmiddels alweer meer dan acht jaar terug.

Windfall

WindfallWindfall is niet alleen in Europa maar ook daar buiten bekend. In 1995 stond de groep in de Amerikaanse Hit Review Top 40 op een 4e plaats met het nummer Steppin on a Saturday night.

Windfall  is niet alleen een band om naar te luisteren, maar zeker ook een band om naar te kijken! Het is op het podium dan ook zeker geen statisch geheel. De band is een vereniging en dit maakt het boeken van deze Nederlandse topband ook financieel uiterst aantrekkelijk. De vast aan de band verbonden geluidstechnici zorgen voor een uitstekend zaalgeluid. Indien de zaal over voldoende (elektrische) faciliteiten beschikt, kan er ook voor een professionele verlichting en aankleding van het podium worden gezorgd.

Lees meer op de website van Windfall

 

Windfall