Home » Yeeehaa

Yeeehaa

Tags:

Country muziek is waarschijnlijk niet het eerste wat je uit het hart van Maas en Waal verwacht, maar toch is dit wat Yeeehaa brengt. Maar dan wel op hun geheel eigen manier. In hun eigen nummers hoor je dan ook veel verschillende muziekinvloeden terug. Ook spelen ze nummers van hun muzikale helden, maar altijd met hun eigen Yeeehaa-sound! De vier cowboys van Yeeehaa weten wat échte country-muziek is en brengen dit vol overgave en overtuiging ten gehore. Voor u als publiek is stil blijven staan geen optie, de opzwepende en soms aangrijpende muziek brengt je voeten in bewegen en je handen boven het hoofd.

Yeeehaa, unauthorized and alt country band!

Yeeehaa

 

Biografie

Diep in het relatief nog maar recentelijk ontgonnen Zuiden van Gelderland, ingeklemd tussen twee machtige rivieren en net boven het Bourgondische Brabant, vindt het illustere gezelschap Yeeehaa haar oorsprong: Druten. De band startte tien jaar geleden als trio, en is inmiddels uitgegroeid tot vaandeldrager van de zelf geproclameerde “unauthorized country”. Op authentieke en overtuigende wijze wordt vooral eigen werk, maar ook covers van Hank III, Steve Earle, Johnny Cash en andere helden gespeeld. Wanneer je de ogen sluit en luistert naar het rauwe en ongepolijste Yeeehaa geluid waan je jezelf even in een van de vele sjofele saloons in de stoffige en zonnige zuidelijke staten van Amerika.

Yeeehaa’s frontman en zanger op gitaar is Druten’s eigen cowboy Peter Noppen aka Angelface Pete. Met volle overgave zingt hij overtuigend en recht uit het hart over lief en leed, spot en spijt en andere levenservaringen die het beeld schetsen van een leeg landschap en de zoektocht naar het Gouden Geluk. Pete wordt bijgestaan door de roemruchte gebroeders Ray (electric guitar) en Johan (drums) van Haalen, en Pleun Vermeulen (doghouse bass). Deze muzikanten met ieder meer dan 25 jaar ervaring kennen het klappen van de zweep en weten hoe ze in no time de tent op z’n kop moeten zetten.

Voor Yeeehaa is 2016 een jubileumjaar. De band bestaat dan tien jaar en heeft zich in die periode ontwikkeld tot de ultieme kroegenband en ludieke smaakmaker op muziekfestivals. Binnen de country scene, die soms toch wat ingeslapen lijkt, is dit niet ongemerkt voorbij gegaan. Yeeehaa mag zich verheugen op tal van boekingen bij diverse country festivals in binnen- en buitenland.
Saddle up your horses, lock up your daughters and come check us out!

Wij zeggen: Yeeehaa!

Deze diashow vereist JavaScript.